personlighet, vad är det ?



pluggar för fullt. vad annars ska man göra på en ledig lördag? mindre än en vecka kvar till tenta i personlighetspsykologi. fick tillbaka tentan i statistik och forskningsmetodik i veckan och det hade gått förvånansvärt bra, var bra tre poäng ifrån fullt. jag som trodde jag skulle klara mig med en liten marginal.
denna tenta känns däremot mycket större och svårare på ett helt annat sätt så det gäller att vara bra förberedd.

nästa vecka kommer Mimmi också, jag längtar som en tok!
idag blir det lite lek ute med Ajax hoppas jag, plugg, innebandy och ikväll ska jag till maria i min klass. mycket trevligt.
imorgon åker vi till Ö-vik för att lira match!

min målvakt




 
du räddade mig härromdagen.



saknar dig !

- jag vägrar -



det känns som att någon står och slår på mig och
försöker få mig att ramla, att tappa fotfästet igen.
de bara slår och slår och slår och j
ag står nu ensam att ta emot allt.
jag kämpar emot och vill inte ge upp.
 men varför slår ni så hårt?
varför låter ni mig inte resa mig först innan ni slår igen?
det gör det svårt att vara stark och
intala mig själv att inte ge upp.



längtar bort



jag vill bara glömma det.
vill att det ska gå några veckor nu hux flux så att det är borta. så att det inte känns.
jag förstår verkligen, men jag blir ändå besviken. jag vill så mycket, men har inte kunskapen att utföra det.
så ikväll fortsätter jag harva på.

igår slutade Ajax sin valpkurs, sista gången igår. Hanna som vi har haft har varit helt underbar och kanon duktig. Föhoppningsvis kan vi fortsätta gå någon fler kurs efter jul, jag skulle vilja gå en tävlingslydnad kurs med honom så nu blir det till att spara pengar. :)
i övrigt är det synd att valpkursen är slut, det har varit ett roligt inslag både för oss och ajax varje vecka. men jag e rätt less på att frysa om fötterna så det ska bli skönt att slippa!

nu ska jag försöka plugga lite. bara en vecka och två dagar kvar till tenta i personlighetspsykologi ! 

 

Idolen nr 1


nu även innebandyprofil. är han störst eller störst?
he´s major.



miniAjax


mamma och pappa påminde mig om när Ajax var liten bebis!
åh, hur söt var han inte? det är hemma hos Susanne, uppfödaren. kortet som fick oss att köra 90 mil söderut för att hämta lill killen.

 

jag är helt såld



Jag är helt såld på killen. Kevin. Han är helt outstandig i årets idol. I övrigt tycker jag att årets idol inte är speciellt bra i jämförelse med tidigare år. Juryn är jätte snäll.. och det är ju iofs bra, men ibland så tycker man att de kanske jublar lite för mycket... De som är med känns inte heller lika bra som tidigare år så det är lite tråkigt. Då är det tur att Kevin är med !

Idag är det lördag och jag försov mig lite, men dock inte lika mycket som Anders som just klivit upp. Jag och Ajax har varit ute och gått en sväng, vi lekte lite med en pinne vilket han verkar tycka är jätte kul och så övade vi på lite inkallning och att gå fint vid sidan utan att ha på sig koppel. Inga problem det så länge det finns godis i närheten. :)
Vi får dock inte riktigt till att ställa honom  på håll. Det har han jätte svårt att förstå. Han stannar till men sen så trippar han sakta men säkert fram till oss ändå. Mer träning helt enkelt!

Jag längtar som en tok till julen.. :) Eller egentligen så längtar jag tills nästa söndag då det är första advent och julstämningen officiellt får börja sätta in. Visst, jag har redan lite julstämning och igår så köpte vi en lussekatt var och drack glögg, åt vår lussekatt och en clementin. Det var lite jul. Men jag vill ha ännu mera jul.. och jag vill att det ska vara liksom, officiellt. Det är många som har börjat julpynta i stugorna, men det känns lite tidigt. Fast jag förstår, snart kan inte jag hålla mig längre heller.....

..... Det är ju den bästa tiden på året !! ♥

äppelpaj och idol, does it get any better?


Det är skönt att vara ledig, iallafall när man lyckas vara lite effektiv och få något gjort.. Och det har jag fått idag. Ganska mycket pluggat, sen var jag och Anders och handlade på Willys, var ute med Ajax och så har vi lagat god mat och nu härligt mumsig äppelpaj som avnjuts till Idol. :) Kan aldrig låta bli att se det.. Fast jag vet inte om jag tycker att det är så bra. Men jag älskar Kevin, han är min idol... all the way! 

Nu, åter till äppelpajen, idol och lite personlighetspsykologi... :) Många bollar i luften eller hur momma ? Bli inte orolig, det går bra!

Jag vill också följa med...



I helgen åker Fif på dubbelhelg borta och det smärtar i mig. Jag saknar er så himla mycket!
Ett tag tänkte jag ta bilen och rulla ner till Sundsvall på lördag, men sen så insåg jag helt plötsligt att det inte var så realistiskt eftersom jag i princip inte har några pengar kvar tills nästa Csn-peng ramlar in.

Idag är jag ledig, har varit ute och lekt med Ajax och en pinne. Det tyckte han var kul...
Nu måste jag verkligen sätta fart och plugga lite, frukost blir det också!

Ooooliidligt



Åh !! Jag gjorde något ikväll som jag saknat så mycket sedan jag flyttade upp hit.
Jag hoppas hoppas hoppas att det ska gå vägen. Det är tusan i mej sådär det ska vara..
Snälla, låt det bli så.!!

Ajax Pajax ♥



Vi har mätt Ajax idag, eller försökt iallafall att göra det någorlunda men det är svårt. Han är ju så fluffig i pälsen, men lite linjaler och måttband senare så verkar det som att han snart är kring 60 cm sträcket. 58-59 cm ligger han på nu. Han ska alltså inte växa så jätte mycket mer på höjden, 10 cm kanske. Spännande ! Han lär ju dock ska gå upp ungefär hela sin vikt en gång till. :)

Här är lite bilder :








 3 favoriter på samma bild ! Mamma, momma och Ajax nere vid Nydalasjön

why wont you, release me?



vill inte ens skriva om innebandy just nu!
men jag gör det ändå för det gör mig så jäääkla engagerad. jag älskar innebandy och därför hatar jag när det går så förbaskat dåligt som det faktiskt gjorde idag. det var den sämsta matchen jag spelat på länge. och det var en dålig match av oss i laget. det är lite för mycket bara komma dit och ställa ut skorna bland oss.
jag vet att jag kanske inte hinner eller orkar att spela med ett annat lag som skulle satsa mer, jag önskar bara att det kunde vara mer go när vi väl är där. det borde väl inte vara för mycket begärt?

stefan annelie och mimmi var och hälsade på en snabbis idag. tittade på min match och sen såg vi IKSU-Kais Mora. såå... det var ju rätt typiskt att det gick så klent just idag när de var här och tittade och allt.
men jag är jätteglad att de var här !!! hör ni det? :) vilken tur att ni var här, annars hade jag väl brutit ihop och gått hem och grinat efter matchen. jag gjorde liksom självmål.
så kul att träffa er! synd att det blev så kort tid ♥


jag saknar min man också. han åkte hem igår och det är tomt.
ska hälsa från momma att jag samlar på te också. jag har tydligen mycket te. inget jag hade reflekterat över innan momma och mamma var här. fick mer te idag av Mirjam - viol te.. my favourite !

En underbar Berner



det går fantastiskt bra med hunden.
jag ångrar inte en sekund att vi skaffade hund från första början, jag ångrar inte att jag tjatade på anders att vi skulle skaffa en berner sennen och jag ångrar inte att vi åka de 90 milen enkel väg ner till Småland för att hämta honom.
för han är så underbar!

vi har lyckats få ett alldeles underbart ex av en berner sennen hane.
än så länge är han helt otrolig. vi ser med spänd förväntan fram mot könsmognaden för att se om han kommer att bli annorlunda då. om det är då vi kommer få det lite jobbigt. då vi kommer få kämpa med honom. det återstår att se.

hittills har vi inte behövt kämpa någonting.
han är så kontaktsökande. han är lättlärd, glad och så otroligt älskvärd.
han är nöjd med litet.. han älskar sin mat, att få sova, få lite kli på magen eller vara ute och lukta på backen medans matte och husse går några meter bort.

Ajax är världens bästa hund.


jag är en samlare



en insikt som kom till mig i helgen när momma och mamma var här.
jag har aldrig riktigt reflekterat över att jag samlar på något. men i helgen insåg jag alltså att jag faktiskt gör det.
jag samlar på nagellack och örhängen. superroliga saker att samla på!
nagellack så vill jag ha så många olika färger som möjligt men det blir ju gärna rosa och röda nyanser. :) ni vet ju hur jag är... när det gäller örhängen däremot så gillar jag alla former- stora eller små, diskreta eller iögonfallande, starka färger eller med klassiska varianter.
det är så roligt med smycken och speciellt örhängen för det kan man använda varje dag. halsband och nagellack känns inte alltid så aktuellt, men örhängen har jag jämnt! förutom när vi spelar match.

idag är jag ledig och har varit vaken sedan sju och haft tvättstuga. mycket effektivt och bra av mig.
nu sitter jag och läser ur Vår tids psykologi och ska sedan försöka städa lite, handla och umgås med Korvas. Han borde få sig en rejäl dusch också! Inatt vaknade vi vid fem-snåret av att det lät som han skulle spy... han hulkade jätte länge för att sedan avge en liten rap.. Stackarn, tur för honom så somnade han om fort som attan efter det medans matte hade lite svårare att somna om..

Nej, nu ska jag måla naglarna och välja örhängen !

-trötter-



vad roligt att se att så många hittat min blogg! :)
hälsar till alla där hemma.. Ki, Morfar Jan-Ola, Jessica o alla! Saknar er.

i helgen hade jag besök av momma och mamma, det har varit mycket trevligt!
vi har kikat på stan, varit ute på ersboda, lagat god mat, käkat massa onyttigheter, varit ute och gått och annat mysigt.
synd bara att pappa och mirjam var kvar där hemma. men det blir en annan gång.
ajax tyckte iallafall att det var väldans roligt att få lite sällskap och en massa kel och gos. dessutom fick han sig en rejäl lördagspromenix nere vid nydalasjön, han såg ut att stormtrivas.

idag hade vi match! det blev oavgjort men det kändes som att vi förlorade.
jag förstår inte varför vi ska göra det så svårt för oss. jag har verkligen än en gång hamnat i ett lag där vi är vår största fiende. så kanske det är i alla lag iofs? äh jag vet inte, men det är som att.. vi skulle kunna slå alla lag i serien, men vi skulle också kunna förlora mot alla lag i serien, för de är upp till oss.
alltså- upp till oss att ta ansvar också!
kom igen nu tjejer.

over and out.

Miss Independent


DJ.


det kan skifta så oerhört fort. från att känna sig så stark och oövervinnlig till att känna sig så liten och svag. så obetydlig för världen. jag hatar att fundera vad som är meningen med det hela. det är jobbigt. det tär på mig.
ibland så vet man så väl vart man är på väg och det känns som det är så rätt. men så nästa stund så finns det så mycket osäkerhet och tvivel. vad är det som gör att det förändras? det är inget speciellt som händer utan helt plötsligt infinner sig bara en annan känsla. en annan uppfattning om verkligheten.


there's something about
kinda woman that can do for herself
I look at her and it makes me proud
there's something about her


She's fly effortlessly
-Miss Independent-

vi e på gång


vi är i form nu. igår slog vi ut Holmsund ur DM med 3-1 och Holmsund spelar ändå i div 1. Visst vi kanske inte spelade världens finaste innebandy, men vi kämpade och slet och vi vann. det var en skön seger.
tyvärr har jag svårt att släppa min egen insats och kunde inte riktigt glädjas så mycket som jag kanske borde ha gjort igår. men idag känns det rätt bra. bara att ta nya tag.

imorgon är det träning igen, den missar jag dock för då skriver jag tenta. första tentan i hela mitt liv. jag vet inte om jag borde vara nervös nu och plugga järnet idag. men det gör jag inte riktigt. pluggar, ska städa, har varit ute och gått med Ajax och har bakat bruna kakor tills mamma och momma kommer i helgen.

saknar alla där hemma.
nu, åter till statistiken.

vinst igår!


igår hade vi match mot Täfteå som ledde serien innan denna omgång och vi vann! :) otroligt skön seger. vi spelade rätt okej i början men gick ner oss, som vanligt, dock lyckades vi hålla undan och dra ifrån! ja, det var verkligen på tiden...
och jag gjorde mål! oj oj, ett av de snyggare jag gjort också måste jag säga. :) men vi var ganska många målskyttar till våra 8 mål och det är ju kanon!

idag är det söndag och vi har för oss en massa trist söndagsgöra, typ att vi snart ska åka o veckohandla samt att vi har tvättid klockan fyra. sen så måste jag verkligen plugga så jag ska ta tag i det också. :)

här är lite nytagna bilder på Korvas... :)



RSS 2.0